Musiikkipalvelu Dolcen pääsivulle
 
Verkossa
  Verkossa  Oppimateriaali  Piano soikoon
 

Tuote:

Piano soikoon!,
teräslankasidottu,
65 sivua.
Sisältää kuvionuottitarra-arkin

Hinta 28,00 €
(sis. alv 10 %),

Määräalennus 5 % ,
jos kertatilaus yli 15 kpl!

Toimitus

Nouto:

-Tilaukset 1-15 kpl,
  ei toimituskuluja

-Tilaukset yli 15 kpl,   alennus hinnasta 5 %,
  ei muita kuluja!

Postitse:

-Tilaukset 1 kpl,
  postikulut 7,00 €

-Tilaukset 2 - 3 kpl,   postikulut 10,00 €

-Tilaukset 4 - 9 kpl,   postikulut 12,00 €

-Tilaukset 10 - 15 kpl,
  ei postikuluja!

-Tilaukset yli 15 kpl,   alennus hinnasta 5 %,
  ei postikuluja!

Piano soikoon! Kuvionuoteista perinteiseen nuottikirjoitukseen

Piano soikoon! Kuvionuoteista perinteiseen nuottikirjoitukseen on kokeilumateriaali, joka tehtiin Resonaarissa Helsingin yliopiston väitöskirjatutkimusta varten (Vikman 2001). Kuvionuotit ovat uusi tapa merkitä musiikkia ja niistä on tällä hetkellä olemassa useita erilaisia sovelluksia monenlaisiin opetustilanteisiin. Kuvionuottien avulla opitaan tärkeät nuotinlukuun liittyvät asiat; sävelten järjestys, nuottien kestot, oktaavialat sekä ylennykset ja alennukset. Konkreettisen merkintätapansa ansiosta kuvionuotit mahdollistavat soiton omaksumisen lähes heti ja ne motivoivat sekä innostavat musiikin opiskeluun onnistumisen kokemusten kautta. Kuvionuottien käyttö helpottaa perinteisen nuottikirjoituksen omaksumista.

Tämä materiaali soveltuu hyvin alle kouluikäisten pianonsoiton alkuopetukseen niin yksilö- kuin pienryhmäopetuksessakin. Materiaali sopii myös hyvin erityisen tuen tarpeessa olevien soittoharrastukseen. Opetuksen alussa käytetään kuvionuotteja, joista edetään perinteiseen nuottikirjoitukseen. Kirjan avulla opitaan pianonsoiton alkeisiin liittyvät perustaidot ja musiikin teorian perusasiat. Kappaleisiin on merkitty myös reaalisointumerkit, joten soinnuista soittamisen alkeet voi opetella muun harjoittelun ohella. Tärkeä osa soitonopiskelua on myös improvisoinnin ja omien sävellysten tekeminen. Tähän johdattavat lisävinkit niin nuottiosiossa kuin Opettajalle -luvussakin.

Vikman, Kirsi 2001. Kuvionuottimenetelmän ulottuvuudet pianonsoiton alkuopetuksessa. Toimintatutkimus eri kohderyhmillä. Helsingin yliopiston Kasvatustieteen laitoksen tutkimksia 177.

Kirjojen tilaus ja tiedustelut

Tilaukset ja kyselyt Piano soikoon -kirjasta voit lähettää sähköpostitse:


 
 
 © Musiikkipalvelu Dolce 2017 Päivitetty 12.7.2017